5 tips voor de perfecte kleine eettafel| VanSloophout.com

7 februari 2019

5 tips voor de perfecte kleine eettafel! En 5 voorbeelden!

Ben jij al een hele lange tijd op zoek naar een geschikte eettafel die in jouw huis past? Heb je maar een beperkte ruimte beschikbaar om de eettafel neer te zetten, maar vind je de uitstraling ook belangrijk? Wij begrijpen je helemaal! In een wat kleinere kamer kun je natuurlijk niet zomaar een grote tafel kwijt waar je met z’n achten lekker aan kunt tafelen. Soms heb je gewoon een maatwerk tafel nodig die rekening houdt met de afmetingen, vormen én jouw wensen.

 

Trends als robuuste houten meubelen en industrieel wonen zorgen ervoor dat veel woonwinkels alleen nog maar grote, lompe tafels in de showroom hebben staan. Het ideale plaatje van een eetkamer is natuurlijk een ruimte waarin een lange, brede tafel staat, maar gezellig met wat gasten borrelen kun je ook doen met een kleinere eettafel! Hoe dan? We geven je 5 tips en 5 voorbeelden om je op weg te helpen.

 

5 tips voor het kiezen van jouw perfecte eettafel

 

1. De gulden middenweg qua ruimte

Zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt om gemakkelijk aan de tafel te gaan zitten. De kant waar je tegen de muur gaat zitten moet niet te krap zijn, maar degene die in de loop zitten moeten niet constant last hebben van iedereen die er even langs wilt. Je zult hier dus de gulden middenweg moeten vinden. Pas daarbij op dat je niemand opsluit! Als je bijvoorbeeld in het midden aan de kant van de muur zit is het wel zo fijn dat je elk moment naar het toilet kan gaan.

 

2. Schuiven van de tafel

 

Je hoeft niet per sé een uitschuifbare tafel te hebben om de tafel te kunnen schuiven. Een rechthoekige of vierkante tafel kun je met één kant tegen de muur zetten om een grotere doorloop te creëren. Zodra er visite komt schuif je de tafel van de muur af om enkele nieuwe plekken te creëren, easy!

 

3. Ovaal of rond i.p.v. vierkant

 

Een ovale of ronde tafel heeft het voordeel dat niemand buitengesloten wordt. Iedereen kan makkelijk evenveel plek krijgen en je kunt ook iedereen even goed aankijken. Een extra eter vanavond? Dan heeft iedereen een klein beetje minder plek.

 

4. Dunner blad voor het oog

 

Ook de uitstraling van een tafel kan tegen gaan staan. Een dik massief blad kan snel gaan overheersen in een kleine ruimte, waardoor het lijkt alsof de tafel veel te groot is. Door te kiezen voor een dunner blad van bijvoorbeeld 2 centimeter dik, is de tafel een stuk subtieler en oogt hij kleiner ook al is het oppervlakte even groot. Hetzelfde kun je doen met de stoelen. Hoge, grote stoelen nemen niet alleen meer plek in, maar overheersen ook te veel. Een licht, subtiel stoeltje doet wonderen. Ook de kleur bepaalt hoe groot een tafel oogt. Een tafel die is bewerkt met een licht kleur neemt minder ruimte in beslag. Althans, zo lijkt het. Een donkerkleurige tafel geeft veel warmte aan een ruimte, maar een lichte tafel is ideaal als de tafel maar net past.

 

5. Optimaliseer de ruimte

 

Je hoeft niet altijd voor een ronde, ovale, vierkante of rechthoekige tafel te gaan! Als je genoeg plek hebt is dat natuurlijk hartstikke mooi, maar als je wat minder plek hebt moet je alle ruimte benutten. Heb je een half ronde kamer, kies dan voor een half ronde tafel. Heb je een driehoekige kamer? Zet er dan een driehoekige tafel neer!

 

VanSloophout.com heeft de oplossing!

 

In een woonwinkel vind je niet alle opties die precies bij jouw eetkamer passen, maar bij VanSloophout.com worden alle tafels op maat gemaakt! Ben je op zoek naar een tafel met afwijkende afmetingen, rare vormen, toch een uitschuifbaar blad of een hele aparte afwerking? Geen probleem! Wij zoeken samen met jou de geschikte oplossing. In onze showroom in Rucphen kunnen wij allerlei houtsoorten, afwerkingen en industriële stalen- en houten frames laten zien. Niet alles natuurlijk, want met maatwerk zijn er miljoenen mogelijkheden. Daarnaast is een kijkje in onze werkplaats altijd mogelijk. Zo kun je even zien waar jouw tafel mogelijk gemaakt gaat worden!

 

5 voorbeelden van kleine tafels

 

Om je alvast een indruk te geven wat zowel praktisch als mooi is, hebben wij 5 tafels geselecteerd die wij eerder al leverden. Deze tafels komen door de ruimte, de vorm en de kleur goed tot zijn recht in het interieur. Met de juiste keuze oogt jouw kamer zelfs groter dan dat het eigenlijk is.

Rustiek New Oak tafelblad met een grove afwerking en industriële stalen driepoot.

rustiek eiken tafel hairpin rustiek eiken tafel hairpin 2

Barnwood geschaafd tafelblad met een industriële stalen X-poot

Ovaal geschaafd barnwood

Ronde tafel van oude balken

ronde oude balken tafel van onderen ronde oude balken tafel van onderen 2

Boomstam 40 mm tafelblad met rustiek eikenhouten poten.

kleine ronde eiken tafel

Barnwood robuust tafelblad met een industriële stalen Drie poot.

wagondelen close-up ronde wagondelen geschaafd driepoot

Benieuwd hoe we je verder kunnen helpen?

Via onze Pinterest pagina houden we je op de hoogte van nieuwe ontwerpen en inspireren we je met ideeën. Kom langs in onze showroom en laat je inspireren. Liever een afspraak maken? Neem vandaag nog contact met ons op.


  • Maatwerk meubels
  • Persoonlijk contact
  • Showroom/werkplaats Rucphen
  • Online tracking systeem
  • Duurzaamheid voorop
  • Groothandel hout

Onze showroom is vandaag gesloten