Industriële deur, mooie toevoeging en super handig | VanSloophout.com

21 februari 2019

Industriële deur laten schuiven

Een prachtige toevoeging aan je interieur en ook nog eens superhandig; een industriële deur! Vaak wordt er bij een industriële deur alleen gedacht aan stalen deuren met glas, maar ook houten deuren met stalen details passen erg goed in zo’n interieur. Kies bijvoorbeeld voor een robuuste Barnwood deur en maak er een stalen lijst omheen, moet jij eens zien hoe mooi dat matcht met een industrieel interieur!

 

Industriële schuifdeur, taatsdeur of scharnierdeur?

Vroeger was dit geen punt om over te twijfelen. Het antwoord was simpel, een scharnierdeur. Tegenwoordig is dit wel anders. Naast dat een deur functioneel moet zijn, is het ook wel leuk als het er leuk uitziet. Functioneel zijn ze, ze gaan allemaal open en dicht wanneer jij dat wilt. De één is functioneler dan de ander, maar allemaal doen ze wat ze horen te doen.

 

Scharnierdeur

Dan nu de stijl. Een scharnierdeur kent iedereen en heeft weinig uitleg nodig, dus daar beginnen we maar mee. Een scharnierdeur is de deur die gewoon in het kozijn valt. Hij gaat naar één kant open en kun je hard dichtgooien. Tot voor kort hadden alle scharnierdeuren een klink, maar dat hoeft tegenwoordig niet meer. Door een speciaal mechanisme is het nu ook mogelijk om een scharnierdeur gewoon open te trekken en dicht te drukken. Weer eens wat anders! Het grootste minpunt van de scharnierdeur is dat er altijd een systeem ingebouwd moet worden. Ook heb je sowieso een kozijn nodig voor een scharnierdeur.

 

Schuifdeur

Een deur die de laatste jaren al flink in opkomst is, is de schuifdeur. Eigenlijk doet hij precies wat je verwacht als je het woord leest. De deur schuift heen en weer, waardoor je makkelijk van de ene ruimte naar de andere ruimte kunt gaan. Deze deuren worden vaak gebruikt als schuifpui, maar ook als industriële deur in het interieur kan hij goed zijn werk doen, en dat terwijl hij bijna geen ruimte inneemt. Het enige wat een industriële schuifdeur nog heeft is een rails waardoor hij heen en weer geduwd kan worden, een kozijn is dus niet per sé nodig. Doordat de rails en de wielen bijna altijd gemaakt zijn van staal heeft een houten schuifdeur vanzelf een industriële uitstraling! Let wel op, als je een schuifpui op slot wilt kunnen doen moet je geen slot kopen voor een scharnierdeur! Daar schuift hij namelijk zo uit.

 

Taatsdeur

Dan nu de deur die pas de laatste tijd aan een flinke opmars bezig is, de taatsdeur. Voor degene die niet weet wat een taatsdeur is, dit is een deur die enkel aan de vloer en plafond wordt bevestigd met een pin. De pin zorgt ervoor dat de hele deur ronde deze as kan draaien en dus naar beide kanten open kan. Je mag zelf weten waar je de pin graag wilt hebben. Je kunt er dus ook voor kiezen om de pin precies in het midden te plaatsen, waardoor je het idee van een draaideur krijgt. De taatsdeur straalt veel luxe uit. Zeker als het gaat om een stalen industriële deur met grote ramen erin, echt een aanrader!

 

 

contact  Bel: 016 5795005

 

 

Extra toevoeging aan jouw industriële deur

Een industriële deur in je interieur kan dus op met verschillende varianten. Om je wat meer inspiratie te geven wat er allemaal mogelijk is hebben we wat varianten voor je onder elkaar gezet! Items voor een mooi do it yourself project. Ga creatief aan de slag met wat hout, schroeven en verf. Ben je niet zo handig of heb je er gewoon geen zin in? Geen probleem wij maken het met liefde helemaal op maat voor je. Mocht je nog wat meer inspiratie op willen doen, dan kun je terecht op ons Pinterest account.

 

Ben je geïnteresseerd en wil je graag de prijs weten van ons hout of het gehele product? Neem een kijkje in onze webshop. Heb je zelf een ontwerp? Laat het ons dan weten via de mail of kom een keertje langs in onze showroom in Rucphen!

 


  • Maatwerk meubels
  • Persoonlijk contact
  • Showroom/werkplaats Rucphen
  • Online tracking systeem
  • Duurzaamheid voorop
  • Groothandel hout

Onze showroom is vandaag