Zelf een sloophouten vloer leggen met VanSloophout.com

29 juni 2015

Sloophouten vloer zelf leggen!

Nu heten we Weij, maar vroeger heetten wij VanSloophout.com. De naam is veranderd, maar we zijn nog steeds specialist in sloophouten planken en balken. Voor een sloophouten vloer zit je hier dus helemaal goed!

 

Klaarmaken van de planken

 

Het leggen van een sloophouten vloer is erg eenvoudig. Voorbereiding is het halve werk wordt wel eens gezegd, en ook bij dit project is dat zo. Het merendeel van het werk zit in het zagen, schuren en lakken van de planken om ze zo gemakkelijk en snel mogelijk vast te kunnen maken aan jouw vloer. Als de planken klaar zijn om te gaan hoef je ze alleen nog maar vast te spijkeren, nieten of lijmen en dan ben je al klaar!

 

Om de planken klaar te maken voor jouw vloer is het belangrijk dat de randen mooi recht zijn. Hoe rechter de rand, hoe mooier de planken op elkaar zullen aansluiten. Om de kantjes recht te maken kun je gebruik maken van een schaafbank, maar als je de planken een keer langs de zaag haalt zal het resultaat ook al stukken beter zijn.

 

Na het zagen moeten de planken nog afgewerkt worden. Ten eerste zul je ervoor moeten zorgen dat je alle splinters eraf schuurt. Je wilt natuurlijk niet hebben dat er een splinter in je voet komt te zitten. Na het schuren geef je de planken nog een laklaagje en klaar is kees (of jan of jijzelf). Zorg er wel voor dat je de juiste kant behandelt (de kant met de spijkerkoppen).

 

Zelf leggen

Het leggen van de planken kan op verschillende manieren, maar de manier die wijzelf het meest gebruiken is als volgt:

 

Gereedschap dat je nodig hebt:

 • Cirkelzaag/invalzaag
 • Afkortzaag
 • Nietpistool (inclusief nietjes)
 • Decoupeerzaag (voor de lastige hoekjes)
 • Meetlint

 

Je begint met het leggen van een ondervloer. Dit kun je maken van bijvoorbeeld OSB platen of multiplex platen. Deze klik je eenvoudig in elkaar en zorgt ervoor dat je de sloophouten planken niet direct aan de vloer hoeft vast te maken. De platen kun je gewoon zwevend in de kamer leggen, net zoals kliklaminaat dus. Met de cirkelzaag en decoupeerzaag kun je de platen zo zagen dat de ruimte mooi gevuld is.

 

Met een nietpistool kun je de sloophouten planken simpelweg op de ondervloer nieten. Zes nietjes per plank van 1,2 meter is hierbij meer dan genoeg. Niet de planken trapsgewijs vanaf één hoek en werk zo heel de kamer af.

 

Dat was het 🙂 Jouw sloophouten vloer is af!

 

 

Aan onze locatie op de Rijksweg-Zuid 79 langs de A58 tussen Roosendaal en Breda hebben wij een ruime voorraad sloophout liggen. Bent u benieuwd of we uw maat planken hebben liggen, neem dan gerust telefonisch contact met ons op.

 

Bij ons kunt u terecht voor advies en tips voor het leggen van een sloophouten vloer en het behandelen van een sloophouten vloer. Woont u in de buurt van Roosendaal, Breda, Bergen op Zoom of Etten-Leur dan komen wij de planken vanaf 50m2 gratis thuisbezorgen.

 

Sloophouten vloer laten leggen

VanSloophout.com heeft al vele vloeren gelegd op allerlei manieren en ondergronden, daardoor hebben we veel ervaring en weten we alle do’s en dont’s voor het leggen van een sloophouten vloer. Woont u in de omgeving van Roosendaal, Breda, Bergen op Zoom of Etten-Leur dan komen wij gratis langs om uw vloer op te nemen en een offerte op te stellen. Buiten deze regio’s rekenen wij een kleine vergoeding die u als korting krijgt bij akkoord!

 

Bent u ook zo enthousiast geworden van onze sloophouten vloer? Neem dan snel contact op via het contact formulier of reageer hier onder bij de reacties!


 • Maatwerk meubels
 • Persoonlijk contact
 • Showroom/werkplaats Rucphen
 • Online tracking systeem
 • Duurzaamheid voorop
 • Groothandel hout

Onze showroom is vandaag gesloten