Lichtgewicht beton tafel op maat | VanSloophout.com

Beton tafel op maat

Beton tafel voor buiten en binnen

Beton tafels hebben een zeer tijdloos en robuuste uitstraling. Dit is ook de reden dat de tafels de laatste tijd erg in trek zijn bij onze klanten. Een voordeel van een tafel van beton vergeleken met een tafel van hout is dat deze altijd zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. Hiervoor is geen extra behandeling nodig. Een beton tafel van VanSloophout.com is verkrijgbaar in standaardafmetingen maar kan natuurlijk ook op maat gemaakt worden. Zo kun je denken aan een mooie beton eettafel of een vergadertafel gemaakt van beton. Wil je graag meer te weten komen over de eigenschappen en voordelen van een beton tafel, lees dan zeker verder. Ook kun je direct een offerte opvragen met behulp van onze tafel op maat tool.

 

Verschillende soorten beton tafels

Bij het kiezen van een beton tafel heb je de keuze uit verschillende verschillende soorten beton en nog meer kleuren. Er is een verschil tussen betonnen tafels voor binnen en voor buiten. Wat dit verschil is leg ik graag uit.

 

Betonnen tafel voor binnen

Binnen heeft het beton niet zo veel te lijden. De tafel staat mooi droog en krijgt geen regen op z’n kop. Hierdoor is een gesmeerde betonnen tafel voldoende. De tafel begint als houten plaat die helemaal wordt bedekt met beton. De buitenkant ziet er dan uit alsof het van massief beton is gemaakt, maar omdat er hout binnenin zit blijft de tafel goed te tillen.

 

Betonnen tafel voor buiten

Als de betonnen tafel buiten komt te staan is dit anders. Hoewel een plaat beton in principe genoeg zou moeten zijn raden we aan om massief beton te gebruiken. Dit soort tafels zijn wat zwaarder, maar zijn optimaal beschermd tegen de verschillende weersomstandigheden. Om het gewicht iets te drukken wordt er aan de onderkant van het blad vaak gebruikt gemaakt van piepschuim dat er naderhand uitgehaald wordt.

Twee variaties beton

Een robuuste tafel van beton

Onze tafels van beton worden in de werkplaats op maat gemaakt. Er wordt allereerst een mal gemaakt en dit wordt vervolgens gestort met beton. De tafels zijn voor een deel massief en daardoor dus zwaar van gewicht. De bladen worden na het drogen glad geschuurd en gepolijst. Hierdoor zul je een fijn vlak blad hebben waar je aan kunt zitten. Verdere behandeling heeft het product niet nodig. Mocht je dit wel willen kunnen we dit uiteraard uitvoeren met een impregneer.

Tijdens de productie wordt er naar gewerkt om zo min mogelijk luchtbellen in het blad te hebben. Echter is het mogelijk dat het blad na het uitharden toch luchtbelletjes bevat. Dit zorgt voor de beton uitstraling, maar kan eventueel gevuld worden met beton.

 

Het kiezen van een onderstel voor jouw beton tafel

Maak jouw beton tafel af met een op maat gemaakt onderstel. Zo kun je kiezen uit een tafel met stalen onderstel of een onderstel van hout. De stalen frames komen in verschillende kokermaat diktes en diverse ontwerpen frames. Denk bijvoorbeeld aan een stoer U-frame of een industrieel box frame.

Wij zijn in staat om een beton tafel helemaal op maat te laten maken. Dit is mogelijk door onze in house vakmensen, een eigen werkplaats en jarenlange ervaring met het maken van meubels op maat. Naast het maken van een beton tafel op maat is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een boomstamtafel of tafel van barnwood op maat te maken.

Onze showroom is vandaag geopend tot 17u