Hongaarsepunt tafel op maat - Weijbv.nl

Hongaarsepunt tafel op maat


 • Maatwerk meubels
 • Persoonlijk contact
 • Showroom/werkplaats Rucphen
 • Online tracking systeem
 • Duurzaamheid voorop
 • Groothandel hout

Hongaarse punt tafel op maat gemaakt met duurzaam hout

Zou je graag een tafel met uitstraling en karakter in je woonkeuken of bedrijfspand willen plaatsen? Met een Hongaarse punt tafel vervaardigd uit duurzaam hout haal je een ware eyecatcher in huis. De Hongaarse punt zorgt als tafelbladdesign voor een unieke en luxe uitstraling. Bij Weij Maatwerk & Interieur maken wij dit type tafelblad onder meer uit barnwood, wat de tafel een uniek doorleefde look geeft. Als groothandel in gebruikt hout verzamelen wij dit hout uit bijvoorbeeld oude kerken, schuren, boerderijen en fabrieken. We verkopen deze planken los maar we maken er ook maatwerk meubels van, volledig naar de wensen van onze klanten. Zo kun je bij ons een Hongaarse punt tafel volledig op maat bestellen. We zorgen er dan voor dat karakteristiek hout, dat nog lang niet afgeschreven is, een nieuwe functie en dus een tweede leven krijgt.

WebshopBel: +31(0)165 795005Contactformulier

Hongaarse punt tafel en een visgraat tafel; de verschillen uitgelegd

Hongaarse punt tafels en visgraat tafels worden soms door elkaar gehaald. Dit is niet gek want beide patronen hebben veel van elkaar weg. Het verschil zit in het legmotief. Bij een Hongaarse punt tafel op maat wordt het hout gelegd in een hoek van 45 graden. Voor de visgraat tafel geldt een hoek van 90 graden. Hierdoor is het motief van een visgraat tafel vaak fijner en drukker. De look van de Hongaarse punt tafel is iets rustiger door de rechte lijn die over het midden van de tafel ontstaat tussen beide planken in. De Hongaarse punt tafel springt prettig in het oog in een strak of rustig ingerichte ruimte, maar zal ook zeker niet misstaan in een wat uitbundiger interieur.

Hongaarsepunt tafel

Welk hout gebruiken wij?

Voor de vervaardiging van een Hongaarse punt tafel maken wij vaak gebruik van barnwood uit Canada. Barn is de Engelse benaming voor een schuur en dit vertelt je gelijk veel over het eerdere gebruik van dit hout. Het hout van jouw toekomstige tafel heeft jarenlang dienst gedaan als buitenbekleding van een schuur. Blootgesteld aan alle weerselementen heeft dit hout met de jaren een doorleefd uiterlijk gekregen. Wanneer dit hout in een Hongaarse punt tafel verwerkt wordt, is het resultaat dan ook een duurzaam blad met een robuuste uitstraling. Hongaarse punt tafels kunnen natuurlijk ook van andere houtsoorten gemaakt worden. Heb je hier zelf een idee over en ben je benieuwd naar onze mogelijkheden, neem dan gerust vrijblijvend contact op. Wij denken op dit gebied heel graag met je mee.

Stel jouw eigen tafel online samen

Ben je wel op zoek naar een tafel van gebruikt hout, maar niet per sé een tafel met Hongaarse punt design? Ook dan kunnen we bij Weij Maatwerk & Interieur vast en zeker iets voor je betekenen. Via een handige tool op onze website kun je namelijk zelf je eigen tafel samenstellen. Je hebt hierbij keuze uit diverse materialen voor het tafelblad en het onderstel. Denk bij laatstgenoemde bijvoorbeeld aan een houten onderstel, stalen x-poot of x-frame. Daarnaast zijn er verschillende designs en afwerkingen mogelijk. Heb je een eigen idee over de vormgeving en zie je dit ontwerp niet terugkomen? Neem dan vooral even contact met ons op, er is namelijk ontzettend veel mogelijk bij Weij Maatwerk & Interieur. Langskomen in de werkplaats en showroom mag natuurlijk ook. We zijn geopend van dinsdag tot en met zaterdag en zijn gevestigd in Rucphen, dichtbij onder meer:

 • Roosendaal
 • Breda
 • Etten-Leur
 • Zundert
 • Oudenbosch
 • Prinsenbeek
 • Bergen op Zoom
 • Zevenbergen


Onze showroom is vandaag geopend tot 17u