Houten vloeren en wanden - Weijbv.nl

Houten vloeren en wanden


 • Maatwerk meubels
 • Persoonlijk contact
 • Showroom/werkplaats Rucphen
 • Online tracking systeem
 • Duurzaamheid voorop
 • Groothandel hout

Unieke houten vloeren en wanden, de mogelijkheden op rij

Een houten vloer, wand of plafond geeft een ruimte direct een warme uitstraling. Afhankelijk van de houtsoort en het legpatroon kun je qua stijl heel veel kanten op. Industrieel, modern, landelijk en klassiek, om er zomaar een paar te noemen. Bij Weij Maatwerk & Interieur zijn we gespecialiseerd in het leggen van vloeren en het verzorgen van wand- en plafondbetimmering. Als groothandel in hout hebben we daarbij een brede eigen voorraad aan karakteristiek hout, zowel gebruikt als nieuw. We vertellen je vanuit onze passie voor dit product graag meer over onze mogelijkheden op het gebied van houten vloeren en wanden.

WebshopBel: +31(0)165 795005Contactformulier

Houten vloer in karakteristiek sloophout

Inmiddels leggen en plaatsen wij al ruim 10 jaar houten vloeren en wanden bij zakelijke en particuliere klanten in binnen- en buitenland. Het mooie van sloophouten vloeren is de warme, huiselijke uitstraling die er mee gecreëerd wordt. Dit maakt een sloophouten vloer heel geschikt voor woonkamers en bijvoorbeeld slaapkamers. Dankzij het brengen van een warme sfeer is de vloer ook juist heel geschikt voor grote ruimtes zoals winkels en restaurants. Bij Weij Maatwerk & Interieur kunnen we de vloer komen leggen bij je of je de nodige instructies geven wanneer je zelf de vloer wilt leggen. In dat geval kun je bij ons het hout los bestellen. Voor een snelle start zorgen wij ervoor dat de planken al geschuurd, gelakt en geschulpt bij je geleverd worden.

Sloophouten vloer

Houten vloer in veelzijdig eiken

In tegenstelling tot een vloer van sloophout is een vloer van eiken erg strak te leggen. Dit kan bovendien in veel verschillende patronen. Bij ons worden de rechte vloer, het visgraatpatroon en het Hongaarse punt patroon het vaakst aangevraagd. Wat eiken veelzijdig maakt is de lichte kleur. Hierdoor kan eikenhout heel gemakkelijk met tal van oliën behandeld worden, waardoor je deze vloer in een scala aan tinten en kleuren kunt verkrijgen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een blackwash dat ervoor zorgt dat het hout bijna zwart lijkt. Het andere uiterste is een whitewash waarmee de eikenhouten planken juist nog lichter worden. Vind je het lastig een patroon en kleur te kiezen, passende bij jouw woon- of bedrijfsruimte? Wij brainstormen graag met je mee.

Sloophouten gevelbekleding

Wandbetimmering en plafondbetimmering

Naast het leggen van vloeren zijn we bij Weij Maatwerk & Interieur eveneens gespecialiseerd in het betimmeren van wanden en plafonds met hout. Net als een houten vloer brengen wanden en plafonds in dit levendige materiaal warmte en sfeer mee. Wij kunnen het hout op verschillende manieren behandelen en kleuren. Ook waar het de betimmering van de wanden betreft zijn er volop mogelijkheden. We werken met verschillende maten planken en patronen. Zo kunnen we de planken verticaal, horizontaal of diagonaal monteren. Ben je benieuwd hoe dit er uitziet? Duik dan eens in de foto’s op onze website. Hier vind je ook aanvullende informatie over houten vloeren en wanden. Een bezoekje brengen aan onze showroom kan uiteraard ook, dit is mogelijk van dinsdag tot en met zaterdag. We zijn gevestigd in Rucphen, Noord-Brabant, op korte afstand van onder andere:

 • Roosendaal
 • Breda
 • Etten-Leur
 • Zundert
 • Oudenbosch
 • Prinsenbeek
 • Bergen op Zoom
 • Zevenbergen


Onze showroom is vandaag gesloten