Boomstam tafel op maat gemaakt - Weijbv.nl

Boomstam tafel

Het populairste tafelblad is op dit moment zonder twijfel de boomstam tafel! Deze bladen zien eruit alsof een enorme massieve boom over de lengte is doorgezaagd. Gelukkig weten wij beter!

Deze boomstam tafels hebben elk een unieke uitstraling. Bij Rustiek Eiken, Vintage Oak en Burnt Oak zijn het enkel de nerven die de bladen uniek maken, maar bij de boomstam tafel is ook de rand bij elke tafel uniek! Zo weet je zeker dat jouw tafel de enige ter wereld is die er zo uitziet!

 

De boomstam tafel wordt gemaakt van Rustiek Eiken of Vintage oak. Door de andere kleur is de uitstraling van de hele tafel compleet anders. Benieuwd wat het verschil is tussen de eiken soorten? Wij hebben een hele uitleg over eiken planken die wij gebruiken!

 

contact  Bel: 016 5795005

 

 

Proces boomstam tafel

Aan beide kanten van het blad is een plank gebruikt die nog voor een deel uit boomschors bestaat. Tussen deze delen zitten gewone eikenhouten delen. Doordat de panelen zo strak zijn verlijmd lijkt het alsof alles afkomstig is uit één boom. Na het lijmen wordt het blad zorgvuldig geschaafd om het blad overal dezelfde dikte te geven en voilà, de boomstamtafel is klaar!

 

Na het op maat maken kan de tafel behandeld worden. Aan jou weer de opdracht om een keuze te maken, het is ten slotte een maatwerk tafel! Wil je de tafel zijn originele karakter laten behouden? Ga dan voor de blanke lak! Het is natuurlijk ook mogelijk om de tafel een kleurtje te geven. De meest gevraagde bewerkingen zijn:

 

 • Blanke lak; deze matte lak zorgt ervoor dat het tafelblad is beschermd tegen morsen en knoeien. De kleurverandering is minimaal, maar het gebruiksgemak is sterk verbeterd!
 • Borstelen; door de houten bladen te borstelen ná het schuren komt de oorspronkelijke structuur weer naar voren. Het hout voelt iets ruwer, maar natuurlijker aan.
 • Oliën; als je toch niet 100% tevreden bent met de kleur kan deze bijgewerkt worden met verschillende soorten olie.

 

Voor bijzondere wensen kun je altijd contact opnemen of langskomen! In onze tool is het ook mogelijk om een tafel samen te stellen.

 

Boomstam tafel  Boomstam tafel  Boomstam tafel


Diensten mogelijk met Boomstamdelen


iconContact opnemen

  Voor- en achternaam

  E-mailadres

  Bericht


  Je bent van harte welkom in onze showroom en werkplaats aan de Rijksweg-Zuid 79, te Rucphen

  Bel ons op: 31(0)165-795005

  Telefonisch bereikbaar op dinsdag t/m zaterdag van 08.30 tot 17.00 uur.

   

  Laat een bericht achter via de mail of voicemail en wij zullen je zo spoedig mogelijk terug bellen.

  Onze showroom is vandaag gesloten