Archief Maatwerk - Weijbv.nl


Projecten:

Kasten

Ben je op zoek naar een kast op maat, dan ben je bij VanSloophout.com aan het goede adres. Bij ons is het namelijk mogelijk om te kiezen tussen verschillende houtsoorten en op basis hiervan een kast op maat te laten maken. Oud hout, nieuw hout of plaatmateriaal, bijna alle houtsoorten zijn te gebruiken voor een mooie kast. Een van de meest gekozen soorten hout voor een kast op maat is ons hoogwaardige eikenhout, rustiek eiken. Deze elegante houtsoort die van nature veel warmte afgeeft is heel erg duurzaam, maar tegelijkertijd goed te bewerken. Hierdoor kan er van alles op maat gemaakt worden, dus ook een kast!  Een andere variant houtsoort voor het maken van een maatwerk kast is barnwood. De naam van deze houtsoort komt van het Engelse woord barn en wijst dus naar de schuren waar het hout vandaan komt. Doordat deze houtsoort tot wel 100 jaar met uiterste zorg is bewaard, heeft het een zeer robuuste look en feel. Een andere populaire houtsoort is de eiken boomstam. Het ziet er precies hetzelfde uit als rustiek eiken, maar als extraatje heeft het een natuurlijke boomstamrand. Je behoudt dus de elegante kleur van de boom én de natuurlijke feel!   

Verschillende soorten kasten op maat

Bij VanSloophout is het zowel mogelijk om de houtsoort te kiezen voor jouw kast op maat, als het type kast dat gemaakt wordt. Heb je een ongebruikte hoek of schuine wand? Dan kun je zelf een ontwerp maken en naar ons opsturen. Hiernaast is er ook de mogelijkheid om het door ons te laten inmeten. Bij een kast op maat kun je denken aan:  Kledingkast op maat: een kledingkast is vaak een belangrijk onderdeel van je dagelijkse routine en daarom is het fijn dat deze de goede afmetingen heeft. Bij ons heb je de mogelijkheid om zelf de afmetingen te bepalen en heb je nooit meer last van ruimtegebrek.  Boekenkast op maat: een boekenkast op maat staat prachtig in iedere woonkamer. Bij VanSloophout.com kies je zelf de maatvoering en houtsoort, zodat je altijd alle boeken geordend hebt in een nette kast.  Tv-meubel op maat: een tv-meubel op maat laten maken kan ook! Jijzelf bepaalt de hoogte, lengte en breedte. Verder kun je er ook schuifdeurtjes in laten maken zodat je bijvoorbeeld een decoder kan opbergen.  Ben je op zoek naar iets anders? Dan kun je ook altijd een schets aanleveren of een afbeelding van social media of internet. Op basis van deze foto’s kunnen wij aan de slag in onze eigen werkplaats. Om snel wat inspiratie op te doen kun je onder aan de pagina een aantal foto’s bekijken.   

Staal en hout combineren in een kast

Een extra voordeel als je bij ons aanklopt voor een kast op maat is dat we deze niet alleen van hout kunnen maken. We kunnen ook stalen accenten toevoegen of zelfs de complete kast van staal maken. Door onze collega-lassers te laten samenwerken met onze collega-meubelmakers worden industriële en strakke ontwerpen omgetoverd tot complete kasten. Bekijk onder aan de pagina eens een paar kasten waar wij trots op zijn!  Een kast op maat laten maken: het complete pakket om een kast op maat helemaal af te maken zijn er nog de details. Zo kun je denken aan een kast op maat met unieke deurgreepjes, schuifdeuren of lades. Ook is het mogelijk om jouw kast te beschermen met onze speciale Invisible Oil van Qolours. Dit is een doorzichtige lak waarmee je een kast beschermt van vervelende vlekken. Ben je nieuwsgierig geworden naar wat er allemaal mogelijk is en wil je graag een keertje langskomen? Dat kan. Wij zijn gevestigd op de Rijksweg-Zuid 79 in Rucphen. Hiernaast kun je ook een mailtje sturen of een offerte opvragen. Inspiratiefoto’s
Onze showroom is vandaag gesloten