Sloophout planken - Weijbv.nl

Sloophout planken


 • Maatwerk meubels
 • Persoonlijk contact
 • Showroom/werkplaats Rucphen
 • Online tracking systeem
 • Duurzaamheid voorop
 • Groothandel hout

Alles wat je wilt weten over sloophout en sloophout planken

Het zal niet als een verrassing komen dat we bij Weij Maatwerk & Interieur (voorheen VanSloophout.com) zowel sloophout planken leveren als dat we werken met dit prachtige materiaal. Wat begonnen is het met het bouwen van steigerhouten meubels vanuit een garagebox is uitgegroeid tot een specialisme in het bouwen met een grote hoeveelheid aan houtsoorten, waaronder sloophout. Onze meubelmakers creëren maatwerk meubilair en we verzorgen complete interieurs voor woningen en bedrijven. We combineren hout met onder andere staal, marmer en beton. We vertellen je graag meer over sloophout planken, die los te bestellen zijn in onze webshop en de verscheidenheid aan toepassingen van dit karakteristieke product.

WebshopBel: +31(0)165 795005Contactformulier

Wat is sloophout nu precies?

Sloophout is een verzamelnaam voor meerdere soorten hout. Bij Weij Maatwerk & Interieur verkopen we, met name, gebruikt eikenhout, maar ook gebruikt vuren en grenen kunnen binnen deze categorie vallen. Wat de houtsoorten gemeen hebben is dat ze, zoals de naam doet vermoeden, eerder gebruikt zijn. Zo kan het hout bijvoorbeeld gebruikt zijn in een kozijn of tafel. Op het moment dat de deur of het kozijn gesloopt wordt, hergebruiken we dit hout indien geschikt. Voordeel van hergebruik is natuurlijk dat er geen nieuwe bomen gekapt hoeven te worden. Koop je een meubel van sloophout dan is dit dus een duurzame aankoop. Daarbij schaf je een product aan dat een stukje geschiedenis en unieke uitstraling met zich meebrengt.

Sloophout planken

Waar komt ons hout vandaan?

Bij Weij Maatwerk & Interieur vinden we het zonde om goed hout verloren te laten gaan. Daarom werken wij al heel wat jaren met veel plezier met gerecycled hout. Dit hout komt van diverse locaties in Nederland, maar ook uit het buitenland. Zo maken we bijvoorbeeld tafelbladen van barnwood. Dit betreft hout dat afkomstig is van oude schuren, in ons geval uit Canada. Daarnaast kopen we hout op dat komt uit oude wagons, boerderijen en fabrieken. Verder kun je in onze groothandel hout aantreffen dat een eerder leven als kerkvloer heeft gekend. Wanneer we onze gebruikte houtsoorten opnieuw bewerken kunnen deze nog een hele lang tijd mee. Zo krijgt dit hout een tweede leven, wellicht in een andere functie. Naast gebruikt hout kun je eveneens bij ons terecht voor de aanschaf van nieuw hout, zoals Douglas hout, eikenhout en boomstamdelen.

Sfeervolle vloeren van sloophout

Hergebruik van sloophout kan op vele manieren. Zo komen gebruikte houtsoorten prachtig tot hun recht in karakteristieke vloeren. Een vloer van sloophout creëert een warme sfeer en past daarom evengoed bij een woonkamer als een grotere ruimte zoals bijvoorbeeld een restaurant. Onze professionals kunnen een sloophouten vloer voor je komen leggen, maar je kunt er ook voor kiezen hier zelf mee aan de slag te gaan. In dit geval leveren we je sloophout planken die al geschuurd, gelakt en geschulpt zijn. Kant en klaar gebruikt hout dus, zodat je direct aan de slag kunt.

Unieke meubels van sloophout

Naast een mooie vloer van sloophout kan dit hout ook ingezet worden bij de betimmering van wanden, muren en plafonds. Hiermee zorg je voor een unieke uitstraling van een woon- of werkruimte. Verder kun je sloophout planken gebruiken bij het maken van diverse meubels. Denk bijvoorbeeld aan kasten, bedden en tafels. Hierbij kan een combinatie gemaakt worden met andere materialen, zoals staal voor een industriële look. In onze webwinkel en ook in onze showroom vind je veel inspiratie op dit gebied. Bezoek ons hiervoor van dinsdag tot en met zaterdag in Rucphen, Noord-Brabant. We zijn onder meer gemakkelijk te bereiken vanuit:

 • Roosendaal
 • Breda
 • Etten-Leur
 • Zundert
 • Oudenbosch
 • Prinsenbeek
 • Bergen op Zoom
 • Zevenbergen


Onze showroom is vandaag gesloten